Προφίλ

Η Γεωργία Αγγέλου είναι ορκωτή μεταφράστρια στη Γενική Εισαγγελία του Μονάχου, εγγεγραμμένη στη βάση δεδομένων διερμηνέων και μεταφραστών των δικαστικών διοικήσεων των ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας, καθώς και στον κατάλογο των ορκωτών μεταφραστών του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Μόναχο.

Εργάστηκε από το 2012 στο Μόναχο ως ορκωτή μεταφράστρια, παρέχοντας  υπηρεσίες μετάφρασης και διερμηνείας υψηλών απαιτήσεων. Ενδεικτικά είχε αναλάβει τη μετάφραση της αλληλογραφίας μεταξύ της Γενικής Εισαγγελίας του  Μονάχου με του Ελληνικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, τις μεταφράσεις των απαιτούμενων εγγράφων για αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων και τη διερμηνεία σε κρατικές Αρχές του Μονάχου.

Γεννήθηκε στη Γερμανία και φοίτησε σε γερμανικά σχολεία. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Καβάλας και Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Διοίκησης και Νομικής του Βερολίνου (European Administration Management) και στη Νομική του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης (Σπουδές Νοτιοανατολικής Ευρώπης).

Υπηρέτησε με απόσπαση στα Γραφεία Εκπαίδευσης της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο και του Γενικού Προξενείου στο Μόναχο, σε θέσεις που απαιτούσαν δεξιότητες διεκπεραίωσης διακρατικής αλληλογραφίας και διαχείρισης χρηματοδοτήσεων του γερμανικού και ελληνικού κράτους. Επιπλέον, εκτελούσε χρέη διερμηνείας μεταξύ των εκπροσώπων του Ελληνικού και Βαυαρικού Υπουργείου Παιδείας.

Στην επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνεται και η παροχή συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης στο πλαίσιο μη κερδοσκοπικών εταιρειών και εθελοντικών οργανώσεων στο Μόναχο – με την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου που διαθέτει.

Είναι διορισμένη ως διοικητικός υπάλληλος στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, έχοντας υπηρετήσει στη Γραμματεία του Ειδικού Λογαριασμού, του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και του Τμήματος Η.Μ.& Μ.Υ.

© 2021. All rights reserved.